Co budeme potřebovat?

  • Houska hamburgerová
  • Rajče rozkrájené na plátky
  • Ledový salát 2-3 listy
  • Cibule nahrubo krájená
  • Anglická slanina
  • Sýr Čedar
  • Jalapeňo papričky – čerstvé nebo naložené
  • BBQ omáčka
  • Majonéza
  • Česnek
  • Pepř mletý
  • Sůl


Masová směs:

  • Mleté maso – hovězí  500 g
  • Můžeme přidat trošku mletého bůčku (na 500g hovězího asi 150 g bůčku)
  • Worcestrová omáčka
  • Vejce 1 ks
  • BBQ omáčka
  • Koření na mleté maso
  • Sůl
  • Pepř mletý

 

Jak na to?

  1. Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce asi 30 min.
  2. Mezitím si připravíme další suroviny – osmažíme slaninu aby byla křupavá na tuku ze slaniny připravíme vejce. Potom si osmažíme cibuli a zakápneme worcestrem.
  3. Papričky jalapeno nakrájíme na kolečka a dáme na pánev smažit. Pokud máme nakládané jalapeno – nesmažíme, použijeme naložené nakrájené na kolečka. Dle chuti k nim můžeme přidat další chilli.
  4. Smícháme majonézu, kečup, česnek, pepř a sůl – tím namažeme spodek žemle.
  5. Maso rozdělíme na 3-4 stejné části a položíme na rozpálenou pánev zakáplou troškou olivového oleje. Smažíme cca 4 minuty na jedné straně, poté otočíme a na plátek dáme připravené chilli a plátek sýra. Přikryjeme pokličkou a necháme 3-4 minuty pod pokličkou osmažit.
  6. Na spodní část žemle rozetřeme majonézu, na vrchní položíme osmaženou slaninu, zakápneme BBQ omáčkou, na to salát a rajče. Žemli přiklopíme a přichytíme špejlí a přídáme okurku. Vše se dá samozřejmě i grilovat.
  7. Podáváme se smaženými bramborovými lupínky, hranolkami nebo jen tak. Výborně se hodí k pivu 🙂