Co budeme potřebovat?
- Houska hamburgerová
- Rajče rozkrájené na plátky
- Ledový salát 2-3 listy
- Cibule nahrubo krájená
- Anglická slanina
- Sýr Čedar
- Jalapeňo papričky – čerstvé nebo naložené
- BBQ omáčka
- Majonéza
- Česnek
- Pepř mletý
- Sůl
Masová směs:
- Mleté maso – hovězí 500 g
- Můžeme přidat trošku mletého bůčku (na 500g hovězího asi 150 g bůčku)
- Worcestrová omáčka
- Vejce 1 ks
- BBQ omáčka
- Koření na mleté maso
- Sůl
- Pepř mletý
Jak na to?
- Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce asi 30 min.
- Mezitím si připravíme další suroviny – osmažíme slaninu aby byla křupavá na tuku ze slaniny připravíme vejce. Potom si osmažíme cibuli a zakápneme worcestrem.
- Papričky jalapeno nakrájíme na kolečka a dáme na pánev smažit. Pokud máme nakládané jalapeno – nesmažíme, použijeme naložené nakrájené na kolečka. Dle chuti k nim můžeme přidat další chilli.
- Smícháme majonézu, kečup, česnek, pepř a sůl – tím namažeme spodek žemle.
- Maso rozdělíme na 3-4 stejné části a položíme na rozpálenou pánev zakáplou troškou olivového oleje. Smažíme cca 4 minuty na jedné straně, poté otočíme a na plátek dáme připravené chilli a plátek sýra. Přikryjeme pokličkou a necháme 3-4 minuty pod pokličkou osmažit.
- Na spodní část žemle rozetřeme majonézu, na vrchní položíme osmaženou slaninu, zakápneme BBQ omáčkou, na to salát a rajče. Žemli přiklopíme a přichytíme špejlí a přídáme okurku. Vše se dá samozřejmě i grilovat.
- Podáváme se smaženými bramborovými lupínky, hranolkami nebo jen tak. Výborně se hodí k pivu 🙂
Napsat komentář