Co budeme potřebovat?

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 šálek na kostky nakrájené cibule
  • 6 habanero paprik (dle chuti možno i víc)
  • 1 stroužek česneku
  • 1kg rajčat nakrájených na kostičky
  • šálek octa (druh dle chuti)
  • 2 čajové lžíce soli
  • 2 polévkové lžíce cukru


Jak na to?

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidáme cibuli, habanero papriky a česnek.
  2. Orestujte dokud cibule nezačne hnědnout – zhruba 4 min.
  3. Snižte teplotu a přidejte rajčata, ocet, sůl a cukr.Vařte za občasného míchání asi 5 min. – dokud rajčata nezměknou.
  4. Poté vše dejte do kuchyňského robota a rozmixujte.
  5. Vzniklou omáčku ještě horkou nalejte do sklenic a uzavřete.
  6. Skladujte v chladnu.