Co budeme potřebovat?
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 šálek na kostky nakrájené cibule
- 6 habanero paprik (dle chuti možno i víc)
- 1 stroužek česneku
- 1kg rajčat nakrájených na kostičky
- šálek octa (druh dle chuti)
- 2 čajové lžíce soli
- 2 polévkové lžíce cukru
Jak na to?
- Na pánvi rozehřejte olej, přidáme cibuli, habanero papriky a česnek.
- Orestujte dokud cibule nezačne hnědnout – zhruba 4 min.
- Snižte teplotu a přidejte rajčata, ocet, sůl a cukr.Vařte za občasného míchání asi 5 min. – dokud rajčata nezměknou.
- Poté vše dejte do kuchyňského robota a rozmixujte.
- Vzniklou omáčku ještě horkou nalejte do sklenic a uzavřete.
- Skladujte v chladnu.
Napsat komentář