Papričky Jalapeno jsou vynikající chilli papričky (feferonky), které se většinou sklízí ještě zelené a dají se zpracovat různými způsoby. Dnes si představíme jeden z nejznámějších a zároveň nejchutnějších způsobů – nakládané jalapeno papričky s česnekem v octovém nálevu.
Co budeme potřebovat?
- 15 papriček Jalapenos
- 3/4 hrníčku vody
- 3/4 hrníčku octa
- 3 polévkové lžíce bílého cukru (nebo hroznového)
- 2 polévkové lžíce soli
- 3 stroužky česneku – nakrájené na tenké plátky
Jak na to?
- Nakrájejte jalapenos na asi 5mm silná kolečka. Pokud ponecháte semínka, bude výsledek pálivější, pokud semínka odstraníte bude výsledek méně pálit.
- Ze všech ingrediencí připravte v hrnci nálev a mírně ho povařte až se cukr i sůl dokonale rozpustí. Poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Naplňte zavařovací sklenice nakrájenými jalapeno papričkami, přidejte česnek a zalijte nálevem.
- Hotové sklenice uzavřete a zavařte jako normálně – v horké vodě cca 15 minut. Lze je také nechat jen v lednici a budou určené k okamžité konzumaci – postačí 4 – 10 dní a můžete si na nich pochutnávat 🙂
Dobrou chuť a krásné pálivé zážitky přeje Jalapeňo CZ.
Vyzkoušeno a super!!! Děkuji za recept 🙂
Správně je „jalapeňo“ s „ň“.
No ale bez háčku,jen „Ñ“ ty ňoumo🤣
Jak to že se semínkama to bude pálit víc když semínka vůbec nepálí??? Proč každej říká že semínka pálí……nechápu.