Papričky Jalapeno jsou vynikající chilli papričky (feferonky), které se většinou sklízí ještě zelené a dají se zpracovat různými způsoby. Dnes si představíme jeden z nejznámějších a zároveň nejchutnějších způsobů – nakládané jalapeno papričky s česnekem v octovém nálevu.

nakladane-jalapeno-paprickyCo budeme potřebovat?

  • 15 papriček Jalapenos
  • 3/4 hrníčku vody
  • 3/4 hrníčku octa
  • 3 polévkové lžíce bílého cukru (nebo hroznového)
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 3 stroužky česneku – nakrájené na tenké plátky

Jak na to?

  1. Nakrájejte jalapenos na asi 5mm silná kolečka. Pokud ponecháte semínka, bude výsledek pálivější, pokud semínka odstraníte bude výsledek méně pálit.
  2. Ze všech ingrediencí připravte v hrnci nálev a mírně ho povařte až se cukr i sůl dokonale rozpustí. Poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Naplňte zavařovací sklenice nakrájenými jalapeno papričkami, přidejte česnek a zalijte nálevem.
  4. Hotové sklenice uzavřete a zavařte jako normálně – v horké vodě cca 15 minut. Lze je také nechat jen v lednici a budou určené k okamžité konzumaci – postačí 4 – 10 dní a můžete si na nich pochutnávat 🙂

Dobrou chuť a krásné pálivé zážitky přeje Jalapeňo CZ.