Recept na vynikající kuřecí křidýlka a paličky s mangovo-habanero omáčkou.

Co budeme potřebovat?

Na 2 porce:

½ hrnku hladké mouky
½ čajové lžičky chili koření
½ čajové lžičky česnekového prášku
½ čajové lžičky pepře
½ čajové lžičky soli
½ kg kuřecích křidýlek
1 mango
3 habanero papričky (se semínky více pálivé)
2 stroužky česneku
½ čajové lžičky mleté papriky
¼ hrnku jablečného octu
2 lžíce šťávy z limetky
¼ hrnku medu


Jak na to?

1. Předehřejte si troubu na 220ºC.
2. V misce smíchejte mouku, chilli koření, česnekový prášek, pepř a sůl.
3. Osušte kuřecí křidýlka utěrkou a pak je obalte moukovou směsí s kořením.
4. Rozložte křidýlka na rošt na pekáč a pečte při 220ºC asi 45 minut, během pečení otočte, ať se rovnoměrně propečou.
5. V mixéru smíchejte mango, habanero papričky, česnek, papriku, ocet a šťávu z limetky. Rozmixujte na kaši, měla by být do oranžové barvy.
6. Na pánvi na střední teplotě na asi 5-10 minut za míchání připravte omáčku z rozmixované směsi a medu, pozor na připálení.
7. Upečená křidýlka celá smíchejte s omáčkou, tak aby omáčka pokrývala rovnoměrně celá křidýlka a dejte na ještě asi 10 minutdo trouby zapéct, až omáčka na křidýlkách zkaramelizuje.
8. Dobrou chuť 🙂  Jako příloha se hodí čerstvé pečivo a nějaký dobrý dip, třeba z modrého sýru 😉

Převzato ze serveru Tasty.