Co budeme potřebovat?

  • 30 dkg smetanového sýru – mascarpone, ricotta – může být i lučina, niva
  • 20 dkg strouhaného cheddaru (můžeme použít i jiný tvrdší sýr)
  • plátky slaniny
  • 30 dkg jalapeno papriček
  • 1 šálek mléka (lze použít vejce jako na klasický trojobal)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek strouhanky
  • olej na smažení

Jak na to?

  1. V misce rozmícháme smetanový sýr, cheddar a nadrobno nakrájenou slaninu. Rozpůlíme Jalapeno papričky a vydlabeme semínka. Poté naplníme směsí.
  2. Mléko a mouku dáme do samostatných misek. Plněné půlky paprik dáme do mléka a poté do mouky a necháme zaschnout 10 minut.
  3. Poté opět ponoříme do mléka a dále do misky se strouhankou, tak, aby byl celý povrch obalený a sýr nám nevytékal.
  4. Nakonec rozehřejeme olej a ponořené Jalapenos smažíme po dobu 2-3 minut dozlatova. Podáváme bez přílohy, pouze dle chuti s vhodnými pálivými omáčkami.

Dobrou chuť.