Co budeme potřebovat?
- 30 dkg smetanového sýru – mascarpone, ricotta – může být i lučina, niva
- 20 dkg strouhaného cheddaru (můžeme použít i jiný tvrdší sýr)
- plátky slaniny
- 30 dkg jalapeno papriček
- 1 šálek mléka (lze použít vejce jako na klasický trojobal)
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek strouhanky
- olej na smažení
Jak na to?
- V misce rozmícháme smetanový sýr, cheddar a nadrobno nakrájenou slaninu. Rozpůlíme Jalapeno papričky a vydlabeme semínka. Poté naplníme směsí.
- Mléko a mouku dáme do samostatných misek. Plněné půlky paprik dáme do mléka a poté do mouky a necháme zaschnout 10 minut.
- Poté opět ponoříme do mléka a dále do misky se strouhankou, tak, aby byl celý povrch obalený a sýr nám nevytékal.
- Nakonec rozehřejeme olej a ponořené Jalapenos smažíme po dobu 2-3 minut dozlatova. Podáváme bez přílohy, pouze dle chuti s vhodnými pálivými omáčkami.
Dobrou chuť.
Napsat komentář