Ingredience – co budeme potřebovat?

  • 2 tortilly
  • 150 g tvrdého sýru
  • 100g nakládaných hub
  • zakysaná smetana – 2 vrchovaté polévkové lžíce
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • nakládané papričky jalapeno
  • cibule
  • sladká paprika a chilli koření (trošku pro dochucení)
  • sůl
  • olej

 


Jak na to? Recept na quesadillu:

  1. Sýr nahrubo nastrouháme, 2/3 ho smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí potřeme tortillu. Více spíše ke středu.
  2. Menší cibulku nakrájíme na kolečka, vařené vejce na kousky a spolu s jalapeňo papričkami a houbami rozložíme na sýrovou směs. Posypeme ještě troškou chilli nebo mleté papriky a posypeme zbytkem sýru.
  3. Na velkou pánev lehce vymazanou olejem položíme obloženou tortillu a překryjeme ji druhou. Pečeme na mírnějším ohni, aby se sýr rozpustil, spojil obě tortilly, ale aby se tortilly nespálily. Po chvíli otočíme a opečeme i z druhé strany.
  4. Hotové quesadilly nakrájíme na 1/4 nebo 1/8 a jíme zabalené do listu římského salátu.