Co budeme potřebovat?

  • 20 dkg smetanového sýru (například mascarpone, ricotta – ale může být i lučina či niva)
  • 20 dkg strouhaného cheddaru (můžeme použít i jiný tvrdší sýr)
  • plátky slaniny na obalení papriček
  • 30 dkg jalapeno papriček

Jak no to?

  1. V misce smíchejte měkký sýr s nastrouhaným tvrdším sýrem, až vznikne spojená sýrová hmota.
  2. Podélě rozřízněte papričky Jalapeno (nebo odkrojte opatrně část u stopky), vyjměte semínka (nebude to tolik pálit) a naplňte každou sýrovou směsí – buď opatrně našťouchejte sýr dovnitř nebo u podélně rozkrojených papriček naplňte obě půlky a pak dejte k sobě.
  3. Každou jednotlivou papričku obalte v plátku slaniny a zajistěte páratkem, aby slanina hezky držela obtočená kolem papričky.
  4. Předehřejte troubu na 200°C, papričky vyskládejte na plech na alobal a pečte zhruba 15 minut, až slanina i papričky budou krásně křupavé.

Lze připravovat i v létě na grilu stejným způsobem.

Přejeme krásné pikantní zážitky a dobrou chuť 🙂