Co budeme potřebovat?

  • 1 červená chilli paprička, rozpůlená a zbavená semen
  • 1 litr 12% smetany
  • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
  • 1 skořicový svitek
  • 200 g kvalitní hořké čokolády, rozlámané
  • 2 lžíce třtinového cukru nebo medu (může být i víc – podle chuti)
  • šlehaná smetana k podávání
  • l lžíce kakaa na ozdobu

Jak na to?

  1. V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.
  2. V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky.
  3. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí.
  4. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici.
  5. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby  čokoláda nebyla příliš ostrá.
  6. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.