Co budeme potřebovat?
- 1 červená chilli paprička, rozpůlená a zbavená semen
- 1 litr 12% smetany
- 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
- 1 skořicový svitek
- 200 g kvalitní hořké čokolády, rozlámané
- 2 lžíce třtinového cukru nebo medu (může být i víc – podle chuti)
- šlehaná smetana k podávání
- l lžíce kakaa na ozdobu
Jak na to?
- V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.
- V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky.
- Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí.
- Vypněte a vyjměte vanilku i skořici.
- Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá.
- Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.
Napsat komentář