Co budeme potřebovat?
- 4 l vody
- 1 l 8% octa
- 300g cukru krystal
- 150g soli
- 50 tabletek sacharinu
Do sklenice na rohy:
- 1 lžička oleje
- 3 zrnka černého pepře
- 1 zrnko nového koření
- kousek bobkového listu
- 1/3 lžičky hořčičného semínka
Jak na to?
- Vodu + ocet + cukr + sůl svařit
- Přihodit sacharin – pozor, zašumí to
- Stáhnout z ohně, promíchat
- Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem
- Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné
- Sterilovat 30 minut při 85°C.
Tyto rohy jsou jemně ostré.
Zalít? Ale teplým a nebo studeným?
Vše dělám stejně až na to, že papričky zalevam vařícím lakem uzavřu sklenici a obrátím dnem vzhůru nesterelizuji vydrží déle pevnější
.